Doe jij luchtig over adembescherming?

Over de campagne


Het online instructieprogramma over een juist gebruik van ABM maakt onderdeel uit van de campagne "Doe jij luchtig over ABM?". Hieronder wordt algemene informatie gegeven over het instructieprogramma. Onderdeel van de campagne is ook de verplichte fittest. Klik hier voor meer achtergrondinformatie daarover.

Info voor DAV’ers, DTA’ers, DIA’s en laboranten

Het online instructieprogramma is speciaal ontwikkeld voor DAV’ers, DTA’ers, DIA’s en laboranten. Voordat je begint aan de instructie moet er een account worden aangemaakt. Als je bij een Sc-530 of Sc-540 gecertificeerd bedrijf of bij een asbestlaboratorium werkt die lid is van Fenelab, kun je jezelf koppelen aan jouw bedrijf. Dan kan je werkgever zien wat de status is en zo aantonen dat je de instructie gevolgd hebt. Misschien heeft jouw werkgever al een account voor je aangemaakt. We raden je aan dit te checken voor je verder gaat.

Info voor overige geïnteresseerden

Iedereen kan de instructie volgen. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk account aan te maken, maar het is ook mogelijk om de instructie zonder account te volgen. Als je geen DAV’er, DTA’er, DIA of laborant bent, kun je jezelf niet koppelen aan een werkgever. Let op: als je geen account aanmaakt krijg je ook geen uitnodiging voor deel 2 van de instructie (8 weken nadat je deel 1 hebt gevolgd) en ontvang je ook geen certificaat van deelname na afronding van deel 2.

Info voor bedrijven

Gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven, asbestinventarisatiebureaus en asbestlaboratoria die lid zijn van Fenelab beschikken over een bedrijfsaccount. De inlogcodes daarvoor zijn aan de directie van het bedrijf toegezonden. Geregistreerde personen (DAV’er, DTA’er, DIA of laborant) kunnen worden gekoppeld aan uw bedrijfsaccount, zodat u weet of uw werknemers de instructie (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd. U kunt via uw bedrijfspagina rechtstreeks accounts aanmaken voor uw werknemers. Werknemers kunnen zelf de persoonlijke accounts aanmaken en zich aan uw bedrijf koppelen.

Alle schakels zijn belangrijk!

Dit instructieprogramma gaat over het juist gebruiken van je masker. Het zijn echter alle schakels in het asbestverwijderingsproces die de ketting sterk maken. Het begint altijd bij het voorkomen van onnodig hoge concentraties asbestvezels door het treffen van emissiebeperkende maatregelen. Ook zaken als onderdruk en douchen zijn heel belangrijk. Veilig en gezond werken gaat dus over meer dan alleen adembescherming!

Vragen


Vragen en / of opmerkingen kunt u sturen aan info@vezelveiligheid.nl. U ontvangt dan binnen 24 uur een reactie.
X